~   www.koirakirjat.com   ~
Takaisin
alkuun...
  Tämän sivuston tekemisen taustaa

  "Kaiken takana on nainen, joka ... (koiria ja kirjoja) rakastaa..."
eli olen Liisa Kukkanen, kirjastontäti evp. Oma lukuharrastukseni ja koirarakkauteni ovat lähtöisin jo 1960-luvulta, jolloin naapurin karjalankarhukoiratyyppinen Ratto-koira oli paras leikkikaverini. 1970-luvulla pystykorvamix Jeppe muutti omasta tahdostaan meille ja pysyi koko ikänsä omassa arvoasteikossaan minun yläpuolellani. Ensimmäisen oman koirani hankin vasta 1990-luvun alkupuolella, ja se oli groenendael Rita. Vuodesta 1994 olen omistanut ja kasvattanut pitkäkarvaisia hollanninpaimenkoiria. Rodun kasvattamisesta olen saanut Suomen Kennelliiton Vuolasvirta-palkinnon vuonna 2007. Nykyisellään kotonani sohvaa valtaavat kolme karvakuonoa, joista yksi on kissa-merkkinen Mr. Sandman, ja loput holskuja hellittelynimillä Öö ja Oo.

Tämän sivuston kokoamisen olen aloittanut vuonna 2004. Vuosien varrella olen jatkuvasti lisäillyt kirjoja esittelyyn. Kunkin sivun yläreunassa näkyy sen viimeinen päivityspäivä, mikä ei kuitenkaan tarkoita, että kyseinen tiedosto olisi täydellinen kyseiseen päivään saakka, vaikka parhaani olenkin yrittänyt. Otan mielelläni vastaan täydentävää tietoa! Laita siis meiliä koirakirjat (ät) gmail.com -osoitteeseen.

Olen vuosina 2006-2015 pyörittänyt koirakirjakustantamo SudenHenkeä, jonka tavoitteena oli julkaista laadukasta koirakirjallisuutta jokaisen ikäluokan tarpeisiin. Olen kirjoittanut useita koiriin liittyviä romaaneja, mutta myös tietokirjoja, kuten Koiranäyttelyyn! -oppaan, jota Suomen Kennelliittokin myi verkkokaupassaan sekä koonnut Keski-Suomen Kennelpiirin historiikin. Vuosina 2009-2015 toimitin nuortenlehteä nimeltä Koirafanitus.

Nykyään keskityn omien koirieni kanssa puuhailuun ja koirakirjojen keräilyyn. Blogissani kerron lukemistani koirakirjoista. Olen koonnut sinne myös vanhempia Koirafanitus-lehteen kirjoittamiani koirakirja-arvosteluja.