~   www.koirakirjat.com   ~
Takaisin
alkuun...
  Tämän sivuston tekemisen taustaa

  "Kaiken takana on nainen, joka ... (koiria ja kirjoja) rakastaa..."
eli olen Liisa Kukkanen, kirjastontäti evp. Oma lukuharrastukseni ja koirarakkauteni ovat lähtöisin jo 1960-luvulta, jolloin naapurin karjalankarhukoiratyyppinen Ratto-koira oli paras leikkikaverini. 1970-luvulla pystykorvamix Jeppe muutti omasta tahdostaan meille ja pysyi koko ikänsä omassa arvoasteikossaan minun yläpuolellani. Ensimmäisen oman koirani hankin vasta 1990-luvun alkupuolella, ja se oli groenendael Rita. Vuodesta 1994 olen omistanut ja kasvattanut pitkäkarvaisia hollanninpaimenkoiria, olen saanut Vuolasvirta-palkinnon kasvatustyöstäni vuonna 2007. Nykyisellään kotona sohvaa valtaa kaksi karvakuonoa, joista toinen on kissa-merkkinen Mr. Sandman, ja toinen holsku Jörö.

Tämän sivuston kokoamisen olen aloittanut vuonna 2004, ja olen vuosien varrella jatkuvasti lisäillyt kirjoja esittelyyn. Kunkin sivun yläreunassa näkyy sen viimeinen päivityspäivä, mikä ei kuitenkaan tarkoita, että mikään tiedosto olisi täydellinen kyseiseen päivään saakka. Otan mielelläni vastaan täydentävää tietoa! Laita siis meiliä koirakirjat (ät) gmail.com -osoitteeseen.

Olen 2006-2015 pyörittänyt koirakirjakustantamo SudenHenkeä, jonka tavoitteena oli julkaista laadukasta koirakirjallisuutta jokaisen ikäluokan tarpeisiin. Olen kirjoittanut useita koiriin liittyviä romaaneja, mutta myös tietokirjoja, kuten Koiranäyttelyyn! -oppaan, jota Suomen Kennelliittokin myi verkkokaupassaan sekä koonnut Keski-Suomen Kennelpiirin historiikin. Vuosina 2009-2014 toimitin nuortenlehteä nimeltä Koirafanitus, joka ilmestyi yhdeksän kertaa vuodessa 72-sivuisena sisältäen 150-200 upeaa valokuvaa joka numerossa. Vuonna 2015 lehti ilmestyy ainoastaan bookazine-tyyppisinä digitaalisina teemanumeroina.